JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI säljer RFID-enhet säger analytiker
Texas Instruments ska sälja sitt affärsområde Sensors & Controls, men varken köpare eller pris är kända, enligt analytikern Tristan Gerra på R.W. Baird. Det är inte heller känt om enheten säljs i sin helhet eller i delar.
- De kommer närmare en ren tillväxtmodell, säger Gerra till EETimes, och ser det som positivt att TI säljer en affär med små marginaler för att koncentrera sig på mer snabbväxande områden.


TI har inte velat kommentera den rapporterade försäljningen, utan kallar den ett rykte.


Sensors & Controls omfattar företagets RFID-enhet, som fått skulden för att TI inte uppfyllt börsens förväntningar på vinst för tredje kvartalet. Enheten har en årlig omsättning på över en miljard dollar.


Gerra tror försäljningen av Sensors & Controls indikerar att TI tänker gå in på den snabbväxande digital-TV-marknaden. Det grundar sig på att man på analytikerfirman R.W. Bairds tror att TI har sin första vinnande design för ett integrerat system-på-chip för digital-TV med en ledande europeisk tillverkare. Produktionen ska starta under 2006.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)