JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Semko utökar i Kista
Ytterligare 500 provningar per år. Så mycket höjer Intertek ETL Semko kapaciteten genom att bygga ut sitt testlaboratorium i Kista.
Utbyggnaden innebär att ytterligare ett par personer får jobb på avdelningen för Radio och EMC, som idag sysselsätter 15 personer.

Den nya lilla hallen är sex gånger nio meter och har nio meter högt i tak. Den tillåter en mätsträcka –  avstånd mellan antenn och utrustning – på tre meter. Den nuvarande stora hallen har en mätsträcka på tio meter, vilket vissa standarder ställer som krav.

– Den nya hallen är ett komplement, berättar avdelningens chef Fredrik Wennersten.

EMC-testning innebär att man undersöker om elektronisk utrustning är immun mot radiostörningar och om det egna radioläckaget ligger under lagens råmärken.

– Det är förhållandevis ofta som produkterna inte klarar provningen. Men det handlar oftast om enkelt åtgärdade problem, berättar Fredrik Wennersten.

Kablar kan bara feldragna, jordningen felaktig, eller konstruktionen kan ha använt billiga felaktiga komponenter.

Den nya hallen ger en viss överkapacitet och öppnar möjligheten för nya kunder. Men den viktigaste effekten av utbyggnaden är att leverenstiderna minskar.

– Produkternas livscykler är oerhört mycket kortare idag än för tio år sedan. Tillverkarna vill allt snabbare ut på marknaden och processen att ta fram nya produkter blir bara kortare, säger Fredrik Wennersten.

En nuvarande kund är Ericsson som testar sina basstationer här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)