JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons Nynäshamnsfabrik får nytt liv
Den som vill etablera tillverkning i Nynäshamn har just nu ett guldläge. Ericssonkoncernen skänker nämligen bort den kvarvarande utrustningen i Nynäshamnsfabriken till den som vill starta verksamhet där.
Nynäshamnsfabriken, som tillverkade filter till basstationer, lades ned i våras och den 22 september träffade företaget en överenskommelse med Nynäshamns kommun som går ut på att den som etablerar sig i på orten får stöd i form av bland annat utrustning från den nedlagda fabriken.

Det gäller bland annat maskiner från fabrikens mekaniska verkstad med fräsar, svarvar och svetsutrustning men också en komplett ytmonteringslina inklusive pastatryckare och lödmaskin.

Det finns 25 kompletta arbetsplatser för eftermontage plus fyra ABB-robotar liksom tre linor från Flexlink.

Vidare upptar listan testinstrument som inte blev sålda i juni när Ericsson bjöd ut lite drygt tusen instrument med hjälp av auktionshuset Dovebid.

Om ett företag, som är villigt att etablera sig i Nynäshamn, har behov av produktionsutrustning som inte finns i Nynäshamnsfabriken så är till och med Ericsson berett att undersöka om det kan finnas sådan utrustning tillgänglig på annat håll.

Dessutom säljer Ericsson idrottshallen till Nynäshamns kommun för en symbolisk summa.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)