JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillverkar flera delar samtidigt

Tillverkar flera delar samtidigt

Japanska Ricohs första 3D-skrivare kommer nu till Europa. Den siktar in sig på företag med större behov och kan bland annat skriva ut flera delar samtidigt.

Skrivarföretaget Ricoh gav sig in på marknaden för 3D-skrivare i september 2014 med en tredjepartsprodukt. I november förra kom den första egna produkten, AM S5500P. Till att börja med såldes den bara i Japan men nu kommer den även till Europa.

Skrivaren passar särskilt bra för bilindustrin eftersom den kan skriva ut med polyamid och polypropen. Den stora byggvolymen på 55x55x50 cm gör det möjligt att tillverka större komponenter eller flera mindre delar i en och samma körning.

Skrivarhuvudet matar nytt pulver från båda sidor av patronen för att ge tätare delar med högre kvalitet. Systemet innehåller flera stödmekanismer som bidrar till en hög tillförlitlighet. Skrivaren kommer med företagets egna förkonfigurerade inställningar för godkända material.

Som en del av satsningen på additiv tillverkning har Ricoh nyligen öppnat sin första så kallade Rapid Fab-anläggning i Telford, Storbritannien. Där kan kunderna få rådgivning och utbildning liksom hjälp med konstruktion, tillverkning, efterbehandling, -bearbetning och besiktning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)