JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samarbete erbjuder utveckling av självkörande bilar

Två vill hjälpa dig utveckla självkörande bilar

Brittiska teknikkonsulten Ricardo, som har en stark närvaro inom fordonselektronik, ska erbjuda tjänster för utveckling av självkörande bilar tillsammans med amerikanska mjukvaruföretaget Wind River.

Wind River bidrar med mjukvara för avancerad fordonselektronik och med support för arkitektur och konstruktion. Företaget pekar också på sin mångåriga erfarenhet av utveckling av verksamhetskritiska system, bland annat inkluderande avancerad förarassistanssystem (ADAS). 

Wind River erbjuder redan idag en produktfamilj kallad Helix som bland annat innehåller en molnbaserad kommunikationslösning för fordon och mjukvaruplattformar för ADAS, telematik, instrumentkluster, underhållning och information.

Ricardos expertis är att integrera mjukvaran med fordonets fysiska system. Algoritmutveckling, sensorfusion och integration med hårdvara är tre av företagets expertområden. Företaget har bland annat erfarenhet av att utveckla fordonsteknik för motorer, transmission, elbilar och hybrider, inklusive kompletta fordons- och transportsystem.

Företagen beskriver sitt erbjudande som en one-stop-solution för självkörningsteknik.

De demonstrerar sitt erbjudande på den nordamerikanska fordonsmässan Naias som just nu pågår i Detriot i USA och Window River håller en presskonferens på Naias ikväll svensk tid.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)