JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fjärrkontrollkrets för det smarta hemmet

Fjärrkontrollkrets för det smarta hemmet

GP565 är en liten Zigbeebaserad krets för fjärrkontroller från nederländska Greepeak. Den klarar att styra tv:n men också belysningen eller gardinerna förutsatt att de förstår Zigbee. Och du behöver inte nödvändigtvis trycka på knapparna, kretsen tolkar ditt tal och dina gester.
Nederländska Greenpeak är ett fabrikslöst halvledarbolag som specialiserat sig på Zigbeekretsar. Den senaste produkten, GP565 följer Zigbeevarianten ZRC 2.0 (Zigbee Remote Controller) som är utvecklad för smarta hem.

Det betyder att fjärrkontroller byggda kring den nya kretsen inte bara kan styra mediaanläggningen utan alla andra produkter i hemmet som kopplats upp via Zigbee.

Det finns också stöd för klassisk IR-kommunikation så att även äldre apparater går att styra med en och samma fjärrkontroll.

Förutom Zigbeeradion har kretsen inbyggda sensorer som känner av rörelser. Det gör att man till exempel kan styra volymen på tv:n genom att tippa fjärrkontrollen uppåt respektive nedåt. Det går också att byta kanal genom att snärta med kontrollen åt höger eller vänster.

Dessutom kan den tolka dina röstkommandon.

I det nya versionen av ZRC finns en funktion kallad ”Find My Remote” som får fjärrkontrollen att börja pipa och vibrera när man trycker på en speciell knapp på tv:n eller någon annan apparat.

Kretsen kommer i två modeller med ett flasminne på 120k eller 248k.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)