JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dags för svenskt maratonhack om sjukvården

Maratonhack om sjukvården

I morgon fredag går startskottet för Health Hack Academy i Stockholm – en mötesplats för alla som arbetar med digitala hälsolösningar. Och nästa helg är det dags för ett 48 timmar långt ”hackaton”.
Health Hack Academy är kopplad till höstens konferensens Digital Health Days, som arrangeras av designföretaget Veryday, EU-initiativet EIT ICT Labs och Stockholm Science City Foundation.

Enligt programbeskrivningen ska Health Hack Academy vara ett tillfälle där företag, entreprenörer, affärsutvecklare, kodare, forskare, designers, studenter, patienter, vårdpersonal och vårdgivare möts för att utveckla framtidens hälso- och sjukvård, egenvård och friskvård.

Startskottet går i morgon eftermiddag med en första workshop på företaget Start-up People of Sweden på Regeringsgatan 29 i Stockholm

Den mer spektakulära övningen äger rum helgen därpå i KTH:s lokaler på Isafjordsgatan 26 i Kista.

Under 48 timmar kommer forskare, patienter, vårdpersonal och andra med medicinsk bakgrund att möta entreprenörer, programmerare, designers och affärsutvecklare för att tävla om en finalplats på den internationella konferensen Digital Health Days i augusti.

– Vi vet av erfarenhet hur extremt kreativa och kompetenta människor är på att tänka kring nya lösningar – bara de får en chans att utveckla sina tankar, säger Lennart Andersson, designstrateg på Veryday, i ett pressmeddelande.

Läs EIT:s presentation "Hacking for better health" här. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)