JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xilinx och Arm i samarbete
Xilinx sällar sig nu till skaran av FPGA-leverantörer som erbjuder processorkärnor baserade på någon av Arms arkitekturer. I Xilinx fall handlar det om den kraftfulla Cortexfamiljen.
Sedan tidigare har konkurrenterna Altera och Actel erbjudit sina kunder mjuka varianter av Arms processorkärnor. Snart kommer även Xilinx kunder att få samma möjlighet men företaget går direkt på den mer kraftfulla Cortexkärnan. Dock sägs inget om hur långt bort den kommersiella lanseringen ligger.

Idag har Xilinx kunder två processorfamiljer att välja emellan. Det är företagets egna mjuka processorkärnor Microblaze och Picoblaze. Vissa modeller i Virtexfamiljen finns också med en hårdkodad PowerPC-processor. Dock saknas den i den senaste generationen, Virtex-6.

Förutom att anpassa Cortex till FPGA-världen ska Xilinx och Arm också ta fram en specialanpassad variant av Ambabussen som används för att koppla ihop processorn med olika IP-block.

Arbetet stöds av både verktygsföretag och IP-leverantörer. Listan upptar namn som Cadence, Cast, Denali, Mentor Graphics, Northwest Logic, Omiino, Sarance Technologies, Synopsys och Xylon.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)